Hysset är besviken

Ingen har ännu deltagit i Hyssets dens stores tävling *stor gråter i mattes famn*

Hysset anordnar tävling

Nu har jag bestämt mig för att anordna en tävling för oss råttor!

Så skriv till mig på matte äcklets email [email protected]
eller skriv en kommentar i min underbara blogg:)
berätta det värsta "hysset" ni gjort mot era mattar

Vinnaren kommer jag välja tillsammans med Astra den lille.
Vinnaren kommer få en jätte fin present hemskickad till sig.

Från Hysset den store


Mattes mamma+Hysset den store = sant

Mattes mamma passade oss här om dagen eftersom matte var och träffade en hane i sthlm.
Ja ni hörde rätt, en hane jävel. Jag ska bita honom om jag hittar honom. Först är matte otrogen mot mig med IKEA saker sen med en annan hane. Jävla kärring.
Men mattes mamma var snäll, jag fick leka i hennes hår. Det var jätte mysigt.
Sen så somnade jag i hennes luva. Jag vill flytta till mattes mamma. hon verkar mykcet snällare än matte. Men då är mattes pappa där, han gillar inte mig. Han är en äckelgubbe.

Matte är en snusk matte.

Nu ska jag äta lite mat och sen ska jag ut och speja i råttrummet.


IKEA är ett jävla skitställe

Matte hade lovat oss en massa uppmärksamhet igår. Vi skulle få vara ute och leka hela kvällen och mysa med matte, eller ja dom andra skulle mysa med matte, jag är fortfarade i konflikt med matte angående vissa saker här hemma.

Men nej då kommer det massa från IKEA som snodde mattes uppmärksamhet.
Men hennes mamma kom och skulle hjälpa till. Hon tyckte att vi skulle få vara inne i buren bara för att vi hade tuggat sönder väggen´.
Matte och hennes mamma började bråka redan när kartongen till sakerna från IKEA skulle öppnas. Var ett jävla liv.
Sen skulle dom bygga ihop sängen. då började mattes mamma gråta eftersom dom hade gjort något fel. Matte var också arg. Stackars dom. Sen fick dom ihop det iallafall. Sen var det massa anants som skule byggas ihop.

Vi har fått ett bord i råttrummet också. Det ska jag gnaga sönder. Hehehe mohahoa. jagär ju som sagt en hemsk liten råtta.

Matte skulle pussa på mig i morse. Så hon tog upp mig och pussade mig på hela kroppen. Det var alltså djurplågeri
på högsta nivå. Men det matte inte visste, men som hon snart fick reda på var att jag hade legat på hyllplanet där alla kissar. mohahoahoiao. så matte tyckte att jag smakade kiss. Jag är ju en snusk råtta.

Sen så fick matte jaga bort pluttan från toaletten som skulle tömmas. för hon hade somnat i toan. Snusk råtta.
Astra har börjat ta ton också. Hon kaxar mot mig.

Hyssssssssset

piiiiiiiiiiiiip pluttan skit råtta

Ni kanske undrar varför jag inte skrivit på ett tag. Men om detta ska jag nu berätta.
Matte har varit hård och elak som vanligt, vi har inte fått vara ute lika mycket. Dom gånger vi är ute så är det under bevakningen. Matte är hård. Någon råtta har tuggat sönder väggen så det är ett hål där. Tapten och spacklet och det under väggen är sönder tuggat. Så matte är inte glad över det. SÅ nu är det hårt som faan här hemma.

Sen har vi fått en jätte stor hängmatta från vägg till vägg i råttrummet. Den är jätte skojig, för när jag hoppar i den så blir det som en studsmatte så dom andra råttorna (i detta fall Pluttan) flyger upp i luften.
Pluttan gillade det inte och brottade ner mig på rygg. Sen pep hon på mig!
Sen sprang hon till matte och smörade in sig. Så matte tvingade ner mig på rygg och pussade sönder min mage. Det är att bli straffade det. Jävla djurplågare.

Sen har spenderat min tid geonom att rida på dom andra råttorna. Matte tror att jag är transsexuell. Att jag är en kille i en tjejskropp. Men det tror jag inte. Det är ju bara så skönt att rida lite.

Sen har jag hittat en jätte rolig blogg. Eller ja den var rolig fram till deras matte började skriva. Matte tyckte det var kul och tänkte hacka min blogg och göra samma sak.
Men läs den, så stödjer ni min kamp för råttans rätt i samhället och projoketet släpp råttorna loss det är vår (fast det är höst)
Överbliven majs går till mig :D

http://rattnews.blogspot.com/

från Hysset den store

Äckel jävla hund

Jag har varit med om något så hemskt. Jag har blivit slickad i rumpan av en hund. Matte passar en hund som tillhör hennes mamma och pappa. Han kom hit och slickade mig i rumpan.
Pluttan är besatt av honom. Hon älskar den där hunden lika mycket som plastpåsarna. Hon ska sitta på honom och leka med honom. Likaså med Quruis. Men jag hatar hunden, han luktar äckel päckel.

Det började med att jag tränade kampsport med Astra på golvet. Då kommer äckel hunden och puttar omkull mig och luktar och slickar mig i rumpan. Jag skrek så högt jag kunde. Då kom matte och räddade mig.

Jag var i chock och satt på mattes axel och vägrade gå ner. Så matte fick ta ut snusk hunden.
Ibland är matte bra.

Sen så har jag lekt i lådan idag igen. Hittade massa gammal mat på botten, tack vare att pluttan är en snusk råtta som älskar gammal mat, men hon är dement så hon kommer aldrig ihåg vart hon la maten. Så nu är den i mitt våld.

Matte hade en allvarlig prat studn med mig i dag också.
Hon tycker att jag svärt för mycket.
sen sa hon att det är förbjudet att försöka starta upplopp oavsett vad det handlar om.

Sen sa hon också att tapeten var på väggen för at det skulle se bra ut och att det inte fanns majs under tapeten och det var hon säker på. Om jag ville ha ett byte av tapet så skulle vi prata om det, emn att riva sönder den försvårade bara processen. Jävla kärring matte.

Usch för matte
Nu ska jag bajsa i min matskål



Hysset den store, drottning råttan


Nu passar det

Nu passar det att komma hem igen, tanten åkte till sthlm i går. Jävla kärring. Vi blev lämnade som vanligt. Jag tyckte att jag kunde fått följa med, men icke. Hon frågade inte ens. Tant äckel.
Så i dag har jag bara setast bakom buren och glott på matte med onda ögat. Det slutade md att hon tvingade fram mig och stoppade mig under hennes tröja, (djurplågeri) men jag kissade på henne, så då fick jag komma ut igen.

Men nu misstänker jag att matte försöker bränna ner stället. För hon tänder massa brinnande vita klumpar, jävla skit tant, nu ska vi grillas också.

Hysssssssssssset min Hyssssssssset!!!!!

Över rosengården, börjar det att skymma,
och jag ser min fågel, svinga sig mot skyn.
och sina breda vingar flyger den rakt mot himlen.
Flyger mot det svarta, landet utanför.
MItt hjärta darrar när min faders röst jag hör

HYSSSSSSSSET MIN HYSSSSSSSSSSSSET

jag ändrade texten lite..
hehehhee
mohahaha
nej nu ska jag kissa lite på väggen.-

Kärringen ska i väg

Matte jäveln ska åka i väg. fattar ni? hon ska åka utan hysset den store. Hon ska till någon större stad och träffa sina vänner. jävla sat kärring. nu måste vi klara oss en natt helt själva, inte fick vi vara ute när hon är borta heller. skit matte.

Jävla veterinär jävel

Jävla kärring veterinär. Var ju där med dom andra offran i förrgår. Veterinären tittade på alla, en i taget, långsamt, sen lyssnade hon på oss med någon stor kall tallrik. Men sen när jag togs upp ur transportburen så fnissade veterinären. Ja ni hörde rätt, hon fnissade. Sen sa hon: "vilken tjockis" Hörde ni det? VILKEN TJOCKIS! Jävla kärring, Jag är inte tjock. och matte bara fnissade hon också.
Jag är så besviken. jag är faan inte tjock. Veterinären tyckte jag var okej annars, men att jag borde bantas lite. Vet ni vad matte sa då? HAR DU NÅGRA RÅD ATT GE ANGÅENDE BRA KOST DÅ!
Förstår ni, hon funderar på att banta ner Hysset den store. Jävla kärring.

Då bajsade jag på bordet, en jätte massa. Det luktade unket. mohohohoahahaha

Hysset ska nu ta sig själv och gå och sova, först ska jag lukta mig själv i rumpan.

Matte till salu IGEN!!!!


Födelsedatum: Hon är väldigt gammal. Född 85
.

Färg, teckning och hårlag: Hon är vit rosa och just nu röd av solen. Hon skiftar väldigt mycket. Nu byter hon skinn också. det ramlar av från hennes axlar. Håret är kort och brun rött. Öronen är så där fula som dom är på människor.

Kullstorlek vid födsel och avvänjning: Har pratat med hennes mamma. Hon föddes själv. Så jag tror att pappan hennes var dålig att avla på. Hon är ännu inte avvänjd eftersom hennes mamma fortfarande är här ibland.

Faderns namn, födelsedatum och vikt: Han heter Lars, väger en massa, som typ en bil ett något. Senaste vikt: 120 kilo, vid mattes födsel runt 100 kg. Han fungerar inte inte i flock alls. Han hör dåligt och kan låta arg. Han gillar inte råttor, det är en väldigt dålig egenskap. Jag tror att han var katt i sitt tidigare liv. Ålder är okänd, matte pratar om någon gång under något världskrig.

Moderns namn, födelsedatum och vikt: Marie heter hon. fungerar bra i flock. Tycker om råttor om dom håller sig på bra avstånd. Hon är född på 50 talet. alltså stenåldern. Hon är en bra mamma. Vikt är som en halv bil.


Syfte med parning: Dom ville ha ett barn, men fick matte.


Pris: Priset är viktigare än hemmet men om ni nu insisterar på ett pris så: Massa god mat, ett par nya hängmattor. Helst majskolvar. Pluttan säger också att hon vill ha tillbaka ett av sina hus. Waterloo vill också att köparen lovar att ge henne snuskig medicin i en spruta varje dag, eftersom hon blivit plågad av matte med just en sådan. Pris kan diskuteras vid snabb affär.

Plats där matte befinner sig: Hon ska befinna sig i nyköping. Ibland får hon dock ryck och åker bort. Detta måsta helt klart upphöra.


 Annan viktig info: Matte snarkar, hon avskyr när man biter hål i hennes gardiner och när man försöker mörda hennes blommor. Hon kan även lukta illa, men det är bara när jag smygit mig in under täcket utan att matte vet om det. Då kan hon lägga av en konstig lukt.


Anledning till att hon ska omplaceras: Hon lämna mig och dom andra själva i en vecka när hon var i israel. Hennes mamma tog väl hand om oss. Men hon kan inte bara åka så där. Sen så använder hon ibland en stor sak som låter och som suger in saker i sig. Vi gillar den inte. Så den får ni på köpet.


Från Hysset framför allt, sen är dom andra med på en kant, men det är bara för att det är majs inblandat.


Helvetes jävla matte jävel

Det ska städas i dag. jävla matte häxa. hennes mamma kommer också. Dom ska sätta upp äckliga gardiner i vårat rum.
Hennes mamma säger att det ska vara katter på gardinen. dumma jävla tant.
Jag är väldigt skeptisk till detta städande. kan det inte få vara skitigt. Dessutom så har jag gnagt av sladden till lampan. Så nu måste massa hänga upp en lampa i taket.

Hon tycker att jag ska skärpa till mig och skaffa mig ett jobb. Säger man så till en liten söt råtta som jag?
Ni ser vad jag får leva med här hemma.

Uppdatering av matte till salu kommer snart igen, så kanske det händer något denna gång.. Sist var det bara en jävla massa snack och liten verkstad.

Hysset har varit sjuk

Ja jag var sjuk hela dagen i går. Jag ville ingenting, matte var jätte jätte orolig. Men jag är okej nu, jag tror bara att jag vart lite tiltad. Men jag kommer inte ihåg av vad. Men matte är så krävande, kunde jag inte bara få ligga där och sova och vara trött då.. Nej då ska man petas på och kännas på. Jävla matte jävel.
I dag har jag saboterat tapeten i vårat rum. Jag vet inte varför, jag bara kände för det, och sen ska matte veta att jag inte gillar gula tapeter, så nu ska dom bort.

Matte ska plåga oss i dag, hon har beställt tid hos den där äckliga veterinären. Så nu ska en kärring till klämma och känna på mig. Vänta bara tills jag blir stor, då ska jag klämma och känna på matte.

Har fått massa kommentarer av andra råttor. Det finns flera som jag där ute, jag uppmanar alla råttor att fortsätta striden. Förr eller senare så kommer veterinärer och burdörrar och majsfria måltider försvinna från jordens yta. Då kommer paradiset lägga sig över jorden.

Jag har hört att muslimer får 72 oskulder när dom dör. Så jag har snott deras ide lite, 72 fina majskolvar och 72 hängmattor med ludd i. Hehehehe.

Antimattex AB är fortfarande aktiv, håller på och lär upp Astra hur man sköter ruljansen.
Har försökt med äckel Qurius också, men hon skulle kunna sälja sin egen mamma för att få smaka saliv av matte. Så hon är våran clown. Sen har vi Waterloo som man skulle kunna omvandla. Men hon är nog lite för lat tror jag, hon är också kär i matte. Sen Pluttan är ju pluttan, det är ju bara plastpåsar som gäller för den knäppa råttan.

Nej nu ska jag lukta någon i rumpan.

hmmmmm


Matte har fått för sig att jag är fyrkantig. men jag råkar ha lite problem med ämnesomsättningen och lägger på mig lite mera än vad andra gör.
så det så. Hysset den store är ju bara bäst

Men jag saknar kommentarer i min blogg. så nu vill jag veta vilka alla ni är somm läser denna.

Hysset är mkt störd i dag

Det är en väldigt stor lägenhet matte har skaffat. Hur i helvete ska jag kunna hålla koll på henne nu?
Hon kan ju vara var som helst i hela denna stora lägenhet, och den har massa dörrar som kan stängas också. Hon kan ju gömma sig överallt. Jag gillar inte att det är möjligt. Nu har jag fattat att råttrummet är ett sätt för henne att kunna gömma sig från mina blickar. Jävla matte. nu måste jag lösa detta.

Vi har fått vara ute nu på morgonen, måste ju säga att det var mysigt. Matte åt frukost inne hos oss, så vi fick smaka vi också.

Men jag saknar att lukta i rumpor. Jag börjar tröttna på dom rumpor som finns i råttrummet just nu.

Mer rumpor till folket.


Matte arg igen:)

I dag är jag på hugget. Pluttan löper så jag har ridit på henne hela kvällen. Hon spelade död, men jag red på henne ändå. Sen sprang hon in under mattes tröja och skapade stora rivsår på matte, hehe. så då sprang jag efter och fortsatte rida. *mohahahah*
Sen så har Waterlue haft sönder tapeten så vi får bara vara i vårat rum under uppsikt för tillfället. Tills matte har löst problemet. Hoppas hon säljer Waterlue :) Jag är en mycket elak liten råtta i dag.
Sen har vi fått katt bollar av matte, dom finns inte kvar, eller jo, men nu ligger dom i små bitar över hela golvet. *mohahaha*
Matte har sagt att vi är små terrorister i dag. För att vi är överallt och ingenstans säger hon. Hon hotar med arbetsförmedlingen och blocket i dag igen.
Men det kan ha och göra med att vi fick pasta, så jag släpade in lite kall pasta under mattes tröja.Hon vart inte glad. Men människor måste ju äta dom också!

Men jag är lite nöjd över vårat rum, matte har inrett det på råttviset.
Det är bara våra saker här inne. i gaderoben har matte alla våra rena hängmattor och våra tyger och vårat torrfoder. Transportburana står också där.
Sen ligger det roliga saker överallt och det sitter roliga saker på väggarna som man kan klättra på. och sen har hon lagt en flisfilt på golvet som bara är min! Fast dom andra skit råttorna går på den också.

Sen en stor flyttlåda med ett rör in i, med massa tyger i. Där har jag haft mycket skoj.

Sen i dag när matte hade mig på sin axel ute i resten av lägenheten. Jag får int vara på golvet där, men det är för rent där iallafall och det skulle ta mig en massa tid att kissa överallt. Så jag nöjer mej med att kissa på mattes tröja så det blir lite smuts runt mig.
Iallafall då ringde det på dörren.
Så matte öppnade, jag var ju också jätte nyfiken, det kunde ju vara majsmannen. (det är min gud)
Där står två gubbar.. Dom frågade matte vilken som var den mest tryckta boken i världen.
Matte svarade IKEA katalogen.
Då gick dom, men så släppte dom ner något i brevlådan. Det var något som hette Jehovas vittnen, så matte tog tidningarna och la på toaletten. Kunde vara bra och ha om pappret tog slut tydligen. Jävla matte.
Vad är det där Jehovas för något?  Om det finns majs inblandat så ska jag gå med.

Matte har pratat med mig om pojkar i dag. Eftersom jag har juckat på Pluttan så tyckte hon att det var dags för ett sådant samtal. Hon sa att när pojkar slutar tro på tomten så är dom redo att bygga en atombomb! men jag vet ju inte vad detg betyder. men det visste matte, så jag får väl akta mig för dom då.

Nej nu ska jag bajsa på Astra

Hysset den store

Nu när vi äntligen fått vårat rum så måste jag säga att jag mår ganska bra. Jag har inte varit så aktiv på senaste men jag har varit lite trötter. Nu är jag tillbaka och ska skriva mera.

Hyssets semester är avslutad.

Återkommer

Vi har fått ett eget rum :)

I dag äntligen fick vi vårat egna rum. Det är lite jobb kvar för matte eftersom jag har krävt en jätte stor hängmatta och ett eget kylskåp och ett majsfält i ena hörnan. Men det är iallafall ett rum som e klart. och vi har fått leka hela kvällen i rummet. Vi har fått en egen flyttlåda full med lakan och tyger. Sen har vi fått en till bur som alltid e öppen och massa bollar och rör och härligheter. Jag är glad.

Nu har antimattex AB råtta fått sitt eget högkvarter.

Alla är välkommna på majs party.

Till min vän Nyfiken


I går så var det en tuff dag. Vi flyttade ju med matte till en annan snusk lägenhet. Jag visste ju att Qurius skulle klippa tänderna och matte sa också att Nyfiken skulle få följa med. Hon har blivit så svullen i magen och börjat slänga med huvudet. Så hon fick följa med. Matte kom hem med bara Qurius. Nyfiken hade vätska i hela magen. så Nyfiken fick somna in. Så nu är hon vid den där regnbågsbron.

Till Nyfiken:
Vi bråkade ganska mycket och du snodde min mat ibland.
Men jag tror att vi var som syskon, och det var syskon kärlek
Jag kommer sakna dig jätte mycket, även fast du ibland var jobbig
Vem ska nu sköta underrättesletjästen?
Hoppas du sovar gott nu min vän!

Vi syns vid regnbågsbron.

Dom andra tjejerna hälsar också jätte mkt.
Vi har sparat majs till dig på ditt favoritställe som du hade i stora buren

Nu bor vi alla tjejer tillsammans igen. men det är lite tomt och matte är ledsen.

I dag kan jag inte vara elak. för i dag är det sorg.



R.I.P

Vem läser detta?

Hysset för nu en åsiktsregistrering på er alla som läser detta. Så hon behöver veta vem du är, varför du läser och om du står på Hyssets eller äckelmattes sida i kriget här hemma. detta är viktigt.
Åsikterna kommer sparas av antimattex AB råtta och kommer sparas som en underrätteslehemlighet.

R.S.Ä.P = rått säkerhets polisen

Den består just nu av en lite arg råtta som är fet och heter Nyfiken.
Hon är en bulldozer och äter människor till frukost.

Här kommer en bild



Skulle du se henne på stan så spring!

Hysset den elake

Matte hade tänkt till i kväll. Hon lät oss träffas allihopa i badrummet, det är massa lådor överallt och efter Pluttans självmordsförsök i går så får vi inte vara ute i allrummet nu. Så det vart badrummet. Det var ganska kul. Matte tog massa bilder. Ska se om jag kan lägga upp några här så kan ni få titta.

Sen så skulle matte ut och hämta godis till oss, då smet jag ut. Bland alla lådor. Matte var alldeles förstörd. Det ska komma någon och besikta lägenheten i morgon. då kan inte jag vara ute tydligen. jävla matte. Här kommer bilderna.

 Pluttan luktar mig i rumpan
 Hysset den store och stygge
Astra den lille
Qurius som äter, snusk råttan med tänderna
Waterlue
Äckel matte

Det var lite bilder från oss. Inte alla, men dom jag fick upp iallafall.
Nu ska jag kissa in den  nya hängmattan.
Hysset den store lämnar över till etern


Hysset är mycket ilsken

Matte har varit fruktansvärt elak i dag, och då menar jag jävligt elak. Hon har tvingat ut oss i morse. Fattar ni, i MORSE. vi sov ju så gott. Inte fick vi gå ut på golvet heller, nej då. utan ner in transport burar. Där fick vi sitta som små fångar medans hon gick lös som en mördar maskin på buren. Så nu är den så där äckligt ren ännu en gång. Skit jävla matte. Sen så har hon packat ner allt, och du menar jag verligen allt i lådor. Jag tror snart att vi åker ner i lådor också. Är mycket arg. Vi får inte vara ute heller. Pluttan var ute i går, det såg jag minsann. Men hon fastnade i en av lådornas hål när hon skulle in, så matte fick rädda henne. Hon skrek jätte mkt och svansen hängde utanför och hon sprattla och var jätte arg. Så matte fick rädda livet på henne. Jävla pluttan. Hon har sabbat för oss alla andra. kan inte pluttan hålla sig till sina äckliga plastpåsar.

Astra börjar ta ton mot mig också, så nu börjar jag bli lite sur. Hon är kaxig och har börjat lägga mig på rygg. Sen luktar hon mig i rumpan, jag får inte lukta längre. Hysset har hamnat i underläga. Hysset måste göra något åt skit råttan.

Qurius tänder har börjat växa igen, så matte har jagat omkring med henne och försökt klippa tänderna. Men det lyckas inte. Men Quirus har ett minne som en guld fisk så hon kommer aldrig i håg hur elak matte har varit mot henne, korkade råtta.

Nu verkar det som det är mat på igång här. så jag tror att jag ska sluta skriva nu och äta lite mat. Annars blir matte mycket förgrymmad om hon ser mig utanför buren.

/ Hysset den store

Matte hos människoveterinären

Dom har lagat matte nu hos människoveterinären. Hon är nu hel och fin och därför så kommer en pris höjning ske om ni vill köpa matte.
Förresten så är det Hysset den stora som skriver nu. Ingen annan skit råtta. Astra är nämligen en liten skit råtta just nu. Hon bet av ena snöret till häng mattan när jag låg i. Så jag ramlade i golvet, så nu är Astra också till salu tillsammas med matte och den stora röda saken som suger in saker. Dumma Astra. Jag kunde ju ha brutit svansen.
Just det svansen tvättade matte här om dagen. jävla kärring, Nu känner jag inte ens igen mig egen svans. Så nu biter jag i alla svansar som jag träffar på för att veta vilken det är som är min.

Nu hoppas jag att matte skärper till sig. Nu kan hon inte lagas mera. Hon hade haft det jobbigt sa dom. Hon hade haft det struligt med andningen och hjärtat sitt under operationen. Men det slog bara lite oregelbundet. Det viktigaste  är  ju att det slår! Jävla matte, hon ska ju säljas, inte dö.
Jaja men hon är iallafall hemma nu igen

Nu ska jag ta min äckligt rena svans och kissa lite på den så jag känner igen den. Sen ska jag lukta Astra lite i rumpan.

Över och ut

Nytt allrum?

Nu är det något läskigt på gång igen. Jag känner det på mig. Jag borde ha förstått det när Hysset den store flyttade in under kylskåpet. Det är lådor över allt i lägenheten, jag trodde att dom var där för att vi skulle få leka i dom. Men dom är fulla med saker. Ingenting står där det ska stå och ingenting är där det ska vara. lådorna äter upp allrummet.
Snart finns det ingen plats för oss heller säkert :(
Jag hör oroliga rop från dom andra burana.

Så jag kröp upp till matte och pussade på henne lite för att få reda på om vi skulle säljas eller om allrummet skulle säljas, eller vad det nu är som händer.

Matte sa att vi skulle få ett alldeles eget allrum. Vi ska flytta till en lägenhet med massa rum i, så vi får vårat eget allrum. Bara vårat. Matte sa att hon också skulle få ett eget allrum och sen skulle det finnas ett större allrum som vi kan få vara i ibland, men nu har alla sina egna rum att bajsa i.
Jag vart alldeles jätte glad. Jag sprang in till Hysset och berättade den goda nyheten. Så nu är Hysset tillbaka igen inne hos mig. Hon tycker att det var på tiden att vi fick vårat eget allrum.

Pluttan har jag också berättat för. Jag letade upp henne. Hon är i paradiset just nu. För det är jätte mkt stora svarta påsar med saker i nu. Så hon är galen i påsarna. Matte har det inte lätt med henne. Hysset säger att hon är en skit råtta.
Pluttan vart glad hon också. Men hon hoppades att plastpåsarna skulle ingå i det nya allrummet.

I morgon ska matte till människor veterinären. Matte mår inte så bra. Dom ska tvinga matte att sova och stoppa kamror i henne. Stackars matte.

Från Astra den lille

Trivs

Jag har precis varit inne med mat till Hysset under kylskåpet. Hon började bröla tidigt i morse om att hon var hungrig, så jag fick ställa upp och ge henne lite mat!  Matte har inte ätit någonting, så jag var ute med mat till henne också. Men jag vet inte om hon gillade det, hon såg lite vissen ut. Så nu är det jag som ser till att alla får äta och vara ute som dom ska vara. Det är ett tungt jobb.

Jag har träffat alla råttor nu som finns här hemma.
Det var kul. Massa som ville lukta mig i rumpan, hysset har sagt att jag luktar gott i rumpan och det är därför dom vill lukta. Så jag få väl ta det som en komplimang.

Hysset är lite arg på mig också, eftersom jag inte håller med henne i matte frågan.
Jag tycker matta är snäll och jag får ofta komma ut och vara med henne och dom andra, Hon ger mig god mat och pussar på mig. Jag förstår inte vad Hysset menar. men hon pratar om stängda bur dörrar och saknad av majskolvar och sånt där. Men jag förstår inte.

Konstiga djur jag bor med.

Från Astra den lille

Astra här!

Första gången jag skriver, så ha överseende med mig!
Jag har ganska nyligen flyttat hit. Jag gillar att vara här, jag gillar Hysset den store, men hon kallar mig bara Astra den lille, men jag ska bli som henne när jag blir stor. Hysset har tagit semester. hon vill inte bli störd. Hon är gammal och sliten säger hon. Hon har flyttat in under kylskåpet, så ni hittar henne där. Matte hittade henne för ett tag sedan. Hysset hade glömt svansen ute på vädring, och det såg matte. Matte förstod Hysset och lät henne vara!

Matte har också tagit semester, fast från människor säger hon. Hon säger att dom är jobbiga och falska och inte alls roliga just nu. Så hon har också flyttat in under kylskåpet. Hon och Hysset är konstiga.

Matte är en stor råtta! Fast hon säger att hon är människa, men det tror jag inte på. Hon är en muterad råtta helt enkelt!
Hon är ju en del av flocken, så då måste hon vara råtta eller hur? Hon har gula tänder iallafall. Sen har hon klor och äter allt hon kommer över. Sen är hon ofta inne i våran bur och hjälper till och städar, sen vet ju hon vad vi gillar också. Så jag tror inte att hon är en människa.

Nu ska jag pussa henne lite på ögat, för hon är lite nere. Stackars matte, men berätta inte för hysset att jag gillar matte, det blir ett himla liv då.

Från Astra den Lilla som vikarierar för Hysset den store

Hysset har tagit semester

Hysset har tagit semester och återkommer när majskolvarna står fram dukade och matte är såld!
Astra kommer då och då få tillstånd att skriva här.
Men nu behöver jag Hysset den store en semester!
Om det skulle vara extremt akut så finnes jag under kylskåpet

RSS 2.0